Sou una organització responsable socialment i ambientalment, funcioneu tan horitzontalment com sou capaces, us enxarxeu i intercoopereu amb tothom qui podeu, feu el Balanç Social (que just ara comença la campanya de 2021) i recicleu el paper… Ok, però no ens enganyem: les dades mostren que un percentatge molt baix d’entitats dins l’ESS contracta serveis tecnològic ètics i/o verds ofertats per entitats de l’ESS, o el que és el mateix: ara per ara utilitzem majoritàriament serveis tecnològics de grans multinacionals com Google… Vaja!

Tenim una responsabilitat com a organitzacions de l’economia social i solidària en aplicar criteris ètics i ecològics també en el nostre ús de les tecnologies, i en concret d’internet.

Ens fem ressò d’una de les qüestions que l’informe «Les infrastructures digitals de les economies del comú» elaborat per Colectic, Dabne i Pam a pam/XES destaca:

«Hem de desaprendre les necessitats tecnològiques que les empreses tecnològiques capitalistes ens imposen”

Pues eso: plantegem-nos primer el nostre paper individual i com a organització en la hecatombe ecològica que estem vivint, plantegem-nos què necessitem, o millor: què necessitaríem si el món no anés tan ràpid, perquè només així podem frenar-lo.

A Pangea.org hem elaborat una guia per a “Una internet eco-amigable”, on hi trobareu a l’apartat “Eco-navega” amb consells per prendre consciència i anar aplicant canvis en el nostre dia a dia digitalment enxarxat, així com a l’apartat “Optimitza” i a la nostra “Auca de l’encàrrec web eco-sensible” que ara us compartim, algunes recomanacions a l’hora de pensar quin tipus de web muntar per a la vostra organització, tenint en compte criteris ecològics.

Que ja en teniu, de web, i prou va costar fer-la com per ara carregar-vos-la? (ens hi sentim identificades…) No patiu: aquí us facilitem consells per optimizar la que ja teniu, cosa que nosaltres també hem d’aplicar-nos, ho reconeixem! Però si esteu pensant en renovar-la, no perdeu l’oportunitat d’aplicar totes les recomanacions que us fem i de provar l’experiència dels (nous) llocs web estàtics: hi ha editors super intuïtius i amb moltes possibilitats, més fàcil impossible!

Deixa un comentari