Home » Infraestructura » Programari

Programari

Els serveis que oferim estan totalment basats en programari lliure, que respecta la llibertat dels seus usuaris per a ser executat, copiat, distribuït, estudiat o modificat. El fet de disposar del codi font ens dóna tot d’avantatges:

  • La independència del proveïdor, permetent a qualsevol organització o particular poder proporcionar el servei i seguir contribuint en el desenvolupament.
  • Una millor adaptació a les necessitats concretes de cada usuari.
  • El baix cost, degut a que no es necessita adquirir cap tipus de llicència per a la seva utilització.
  • La disponibilitat a llarg plaç, i poder seguir llegint les dades anys després de que el format hagi quedat obsolet.
  • És divertit, la comunitat d’usuaris i desenvolupadors és oberta i amigable, sempre es tendeix a compartir coneixement i experiència, fomentant la innovació tecnològica.

A Pangea hem escollit curosament tots els components lliures per oferir el millor servei possible.

Utilitzem Debian (distribució GNU/Linux) com a sistema operatiu principal i Proxmox amb OpenVZ per a la virtualització.

El servei web està basat en Apache, el servidor web més utilitzat del món, complementat amb suport pels llenguatges web més utilitzats com PHP, Python i Perl.

Per a les bases de dades utilitzem MySQL, per ser el servidor de bases de dades més utilitzat arreu, compatible amb els CMS’s més importants com WordPress, Drupal o Joomla.

Del correu se n’encarrega Postfix, un servidor de correu enfocat a proporcionar alt rendiment i bona seguretat. Dovecot ofereix l’acces IMAP i POP3 a les bústies i per a l’accés web oferim dues solucions: el clàssic IMP i el RoundCube, que utilitza tecnologies web més recents. El sistema antispam és clau per a la qualitat del nostre servei de correu, els components que hem integrat són molts, però els més rellevants són: MailScanner, SpamAssassin, ClamAV i PostGrey.


javgen