Comunicat sobre els fets del dia 20 de setembre de 2017

Publicat el23.09.2017 perlorena

Pangea denuncia els atacs a la llibertat d’expressió i els drets civils i polítics a Catalunya i la suspensió de l’autonomia i l’estat d’excepció de facto declarat pel govern espanyol

Davant les accions repressives que el govern espanyol ha desfermat contra Catalunya, l’Associació Pangea- Coordinadora Comunicació per a la Cooperació, manifesta:

– que sortim i sortirem al carrer per defensar els drets civils i polítics, la llibertat d’expressió, la democràcia plena i el dret a decidir de forma pacífica.

– que rebutgem els atacs a la llibertat d’expressió que el govern espanyol ha perpetrat en les darreres setmanes, que detallem breument a continuació:

  • Violació de la neutralitat de la xarxa i del dret de la ciutadania a expressar les seves opinions en una internet lliure, oberta, no censurable ni restringible. El govern espanyol ha bloquejat el domini referendum.cat, ha tancat pàgines d’internet amb ordres judicials de dubtosa legalitat i nul·la legitimitat. A més, diversos servidors de la Generalitat i/o que allotjaven pàgines del referèndum han viscut atacs de denegació de serveis (DDoS) per a col·lapsar-los, en el que, segons l’Associació pel Progrés de les Comunicacions (APC), xarxa internacional de la que fem part, ha estat un dels atacs organitzats dels més salvatges que s’ha vist darrerament al nostre territori. Tot i que l’autoria d’aquest atac és desconeguda, eXO (Associació per l’expansió de la Xarxa Oberta», xarxa a la que pertanyem, ha alertat que requereix un grau d’organització i recursos econòmics que «només estan a l’abast de molt pocs actors a nivell mundial».

  • Escorcoll d’impremtes on s’imprimia material del referèndum i requisa d’1,5 milions de fullets i pòsters, entre ells publicacions oficials del Govern de la Generalitat.

  • Prohibició de conferències i trobades de debat sobre el dret a decidir a diversos llocs de l’Estat ( Madrid, Vitòria/Gasteiz, Saragossa…).

  • Suspensió material de l’autonomia de Catalunya i desplegament d’un estat d’excepció no declarat. Amb la detenció d’una dotzena de consellers, treballadors i treballadores públiques acusats de sedició, la intervenció econòmica de la Generalitat, l’escorcoll d’instal·lacions i equips informàtics de l’administració pública catalana, l’intent il·legal d’entrar a la seu de partits polítics i l’afavoriment d’abusos policials generalitzats, el govern espanyol està aplicant de facto l’article 155 de la Constitució.

Per tot això,

– defensem la llibertat d’expressió en tots els àmbits, dins i fora de la xarxa.

– reclamem el restabliment dels serveis d’internet clausurats, l’aturada dels atacs DDoS als servidors de la Generalitat i que allotgen pàgines del referèndum.

– defensem el dret a l’autodeterminació dels pobles, com es reconeix a la Carta Fundacional de les Nacions Unides i al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.

– reclamem l’alliberament immediat i sense càrrecs de totes les persones detingudes.

– reclamem el restabliment de l’autonomia de Catalunya, l’aturada dels atacs del govern espanyol contra Catalunya i de l’estat d’excepció i setge policial.

– reclamem el restabliment del diàleg entre els governs espanyol i català per garantir una campanya electoral neta i que els i les catalanes puguin exercir el seu dret a decidir lliurement i sense coaccions sobre el seu futur.

Barcelona, 22 de setembre de 2017.

Deixa un comentari

Has d'estar identificat per deixar un comentari


javgen