Home » Àrea usuaris/es » Accés FTP a Pangea

Com posar pàgines de web pròpies al servidor de Pangea?

Per posar pàgines de web a Pangea o actualitzar les que ja hi teniu heu de disposar d’un programa client d’FTP i connexió a Internet.

Prenent com a exemple el programa Filezilla, cal seguir els següents passos:

1. Omplim les diverses caixes de text:

Servidor: ftp.pangea.org
Usuari: el teu nom d’usuari (login)
Password: el teu password
Port: 21

Cliquem en el botó de connexió (cal tenir connexió a Internet establerta).

2. La finestra del programa es dividirà en 6 parts: a la part superior veureu els missatges de connexió amb el servidor, a la part inferior veureu el progrés de la transferència dels fitxers, al centre a la dreta els directoris que tenim a Pangea (a dalt) i els fitxers de cadascun dels directoris (a sota). Al centre a l’esquerra els directoris del vostre pc (a dalt) i a sota els fitxers corresponents al directori seleccionat. Per defecte, a la dreta trobarem un directori anomenat public_html, aquest directori és el que ha de contenir la vostra web. Per entrar-hi només cal fer un doble-click sobre el nom public_html.

3. Seleccionarem tots els fitxers del nostre PC que volem transferir a Pangea i els arrossegarem amb el ratolí cap a la finestra de la dreta. Immediatament començarà la transferència dels fitxers. Recordeu: El fitxer de la primera pàgina de la vostra web s’ha de dir index.htm, index.html, index.php… (segons com sigui la vostra web).

4. Tancarem la connexió FTP amb el botó ‘desconnectar’.

5. Opcional: Enviarem un missatge a suport comunicant l’existència del nou web per tal de posar un enllaç a la primera pàgina del web de Pangea.


javgen